“Samenwerken zit in onze genen”

Werken aan de toekomst van anderen. Kan dat als je voorman bent? “Jazeker. In meerdere opzichten zelfs.” We spreken Gilbert Brunekreeft, voorman én leerlingbegeleider bij Hendriks precon. Jaarlijks begeleidt hij zo’n vier leerlingen en 5 stagelopers. “Dat doe ik al 20 jaar en het is nog steeds prachtig om te zien hoe je anderen vooruit kunt helpen door je kennis te delen.”

Gilbert vervolgt: “Kennisdelen zit een beetje in de genen van ons bedrijf. Je weet dat je altijd samen een klus moet klaren en dat lukt het best als je dat samen doet. Ieder met z’n eigen verantwoordelijkheid en deskundigheid. Dat geeft ook een vertrouwd en gerust gevoel. Een belofte wordt hier altijd waargemaakt – tijdens vergaderingen, in de onderlinge afspraken en in de dingen die we samen oppakken.”

Als voorman voelt Gilbert zich als een vis in het water als het om organiseren gaat. “Je moet als voorman inderdaad wel goed kunnen regelen en plannen. Wat dat betreft is deze baan op m’n lijf geschreven en krijg ik alles wat nodig is om m’n werk goed te doen. Ik werk inmiddels 31 jaar voor Hendriks en heb me in die tijd volledig kunnen ontwikkelen. Het bedrijf staat altijd klaar als scholing of bijscholing nodig is.” Een tevreden man, zou je kunnen zeggen? “Jazeker”, aldus Gilbert. “En dat geluk begint gewoon thuis met drie prachtige kinderen. Als je, zoals ik boft, loopt dat fantastische gevoel gewoon door naar je werk.”

Terug naar alle verhalen