“Samenwerken aan de ideale bekisting”

Hoe vertaal je een bouwtekening naar een stalen bekisting waarmee een gebouw efficiënt kan worden gerealiseerd? Dat is precies waar Kevin Obdam van Hendriks stalen bekistingtechniek zich dagelijks mee bezighoudt.

“Als engineer ben je de schakel tussen verkoop- en productieafdeling en maak je een vertaalslag van de betontekening van klanten naar een stalen bekistingoplossing”, aldus Kevin. “Dat raakvlak van verschillende afdelingen maakt het werk veelzijdig. Je werkt voor uiteenlopende klanten en bouwt mee aan projecten die niet alleen in omvang maar ook in complexiteit erg kunnen verschillen. Er zit altijd wel een uitdaging in het vinden van een oplossing voor een bepaalde bekisting.” Het werk wordt gedaan in teams die nauw samenwerken. “De voorbereidingen op een bouwproject lopen vaak lang. Naarmate de feitelijke bouw nadert komt alles in een versnelling. Dat is het moment waarop wij worden ingeschakeld. Dan moet je snel kunnen reageren. Dat lukt goed met onze engineeringteams. Die teamspirit geeft een extra dimensie aan het werk. Het is leuk om met collega’s te sparren en samen te werken aan de ideale oplossing voor een bekistingsvraagstuk.”

Een gesprek met Kevin brengt al snel zijn sterke kanten naar voren: geordend, geduldig en altijd het overzicht behoudend. “Die eigenschappen komen in mijn werk goed van pas. Je bent uiteindelijk wel met een bekisting bezig waarmee complete gebouwen worden gerealiseerd.” Op de vraag of daar waardering voor is, antwoordt Kevin enthousiast: “Absoluut. Dat merk ik niet alleen in mijn dagelijkse werk, maar bleek ook toen ik begin 2018 een uitstapje maakte in de restauratiewereld en later dat jaar gevraagd werd om weer deel uit te maken van het team. Dat voelde heel bijzonder en maakt duidelijk waar het bij Hendriks om draait: je moet het met elkaar maken. Iedereen helpt elkaar daarbij om samen de klus te klaren. Een mooie manier van werken!”

Terug naar alle verhalen