“Ons kapitaal staat op de werkvloer”

Uitdagingen – daar wordt dagelijks bij Hendriks stalen bekistingtechniek aan gewerkt. Neem de productie van stalen bekistingen. “Die moeten foutloos naar de bouwplaats. En omdat niet één product hetzelfde is, blijft een foutloze aflevering altijd weer een uitdaging die we samen realiseren.” Aan het woord is Breunis van de Pol die samen met collega Henk het productieteam aanstuurt.

Als Breunis over het productieteam praat, dan straalt de trots van zijn gezicht. “Het zijn creatieve jongens; het kapitaal van ons bedrijf. Met mijn collega’s proberen we iedereen op zo’n goed en gezond mogelijke manier te laten werken. Of je hier nou 40 uur of 40 jaar werkt: je bent net zo waardevol voor ons bedrijf. Tegelijkertijd verwachten we dat medewerkers zich eigenaar voelen van het werk waar ze verantwoordelijk voor zijn. Op die manier stimuleer je de betrokkenheid. Ik ben overtuigd van de kracht van die combinatie.”

Leren van fouten

Leren, vooruitgang boeken, beter worden – het past allemaal in Breunis’ filosofie om mensen te stimuleren om verder te leren. “Zelf begon ik als 16-jarige op de werkvloer. Langzaam groeide ik door tot de functie die ik nu heb. Iedere keer leerde ik weer wat bij en paste ik dat toe in de praktijk. Zo heb ik twee jaar geleden een cursus communicatie gedaan; een echte eye-opener. Mijn belangrijkste les daarbij: iedereen mag fouten maken als je er maar wel van leert en erover praat. En na de vakantie wil ik dat aanvullen met een opleiding verandermanagement. Ik denk dat ik daar in de praktijk veel aan zal hebben. Tegelijkertijd leer ik veel van anderen – bijvoorbeeld om collega’s meer verantwoordelijkheid te geven.”

Kringloopwinkel

Uit de verhalen wordt al snel duidelijk dat bij Breunis de mens voorop staat. Ook buiten zijn werk? “Ja en met veel plezier. Ik ben momenteel voorzitter van de lokale Kringloopwinkel. Mijn vrouw werkte daar al en ik heb me daar later bij aangesloten. Het is werk dat we met wat oudere mensen doen en waarvan je weet dat je anderen in de samenleving helpt. Dat voelt goed en past bij mijn sociale betrokkenheid. Net als bij Hendriks staat ook bij dat vrijwilligerswerk de mens voorop. Voor mij is dat één van de redenen om trots op het bedrijf te zijn.”

Terug naar alle verhalen