“Het geeft een kick als alles goed en veilig verloopt”

Van Ghana naar Veenendaal – een grote stap? Niet voor Johan Tenkink die sinds enkele jaren bij Hendriks ruwbouw als uitvoerder werkt. “Een mooi vak dat een grote mate van zelfstandigheid biedt.”

Johan Tenkink  trad drie jaar geleden in dienst bij Hendriks ruwbouw. Daarvoor werkte hij in Ghana en bij een hoofdaannemer. Als uitvoerder is hij goed in organiseren. “Dat moet ook wel want op de bouwplaats moet het zo soepel en efficiënt mogelijk lopen. Je bent voor veel mensen het aanspreekpunt en je moet dan ook wel met uiteenlopende mensen kunnen omgaan. Hendriks ruwbouw geeft je daarbij volop de ruimte om je eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Samen met de werkvoorbereider op kantoor ben je een koppel dat voorbereidt en uitvoert. Hier op de bouw werk je samen met een team dat het werk moet doen.  En omdat je regelmatig in andere projecten werkt, kom je ook weer steeds nieuwe mensen tegen. Die afwisseling geeft het werken nét iets extra.”

Als we vragen naar het leukste aan zijn baan, antwoordt Johan welbewust: “De grote mate van zelfstandigheid. Die krijg je bij Hendriks ruwbouw volop, maar je moet er ook mee kunnen omgaan. Ik vind het prachtig om te zien als alles goed klaarstaat op het moment dat het nodig is en de werkzaamheden allemaal veilig kunnen worden gedaan. Dat geeft een enorme kick.” Die veiligheid staat overigens niet alleen bij Johan maar binnen heel Hendriks ruwbouw hoog in het vaandel. “Maandelijks krijgen we controle door een extern bureau of alle werkzaamheden goed verlopen. Dat geeft een vertrouwd en gerust gevoel.”

 

Terug naar alle verhalen