“Hendriks biedt ruimte voor andere passies”

Stel je bent voorman maar geeft er op een gegeven moment toch de voorkeur aan om een stapje terug te doen. Om minder te gaan werken zodat je tijd vrij krijgt voor je passie. Dat kan bij Hendriks. Leo Dijkhuizen is daar een goed voorbeeld van. Zijn werk komt pas op de derde plaats, na zijn gezin en geloof. Wekelijks werkt hij drie dagen bij Hendriks om vervolgens 2 dagen actief voor een Christelijke organisatie. “Ik vind het mooi dat Hendriks daarvoor de ruimte biedt.”

Staal in het bloed

Leo Dijkhuizen is allround constructiebankwerker bij Hendriks precon. Een man met staal in z’n bloed die al 30 jaar stalen mallen voor de betonbouw produceert. “We beginnen met niets en eindigen met een kant-en-klaar product dat zo naar de bouw kan om daar te worden ingezet. Pittig werk, waarbij lassen, boren en slijpen dagelijkse kost zijn. Ik waarschuw jongeren altijd dat ze goed op hun lichaam moeten letten. Gelukkig is het wat dat betreft in die 30 jaar al stukken beter geworden. Het werk is met alle mogelijke hulpmiddelen ook lichter geworden. Dat neemt niet weg dat we hier wel voor elkaar blijven zorgen.”

Technisch gebouwbeheerder

Drie dagen per week werkt Leo als bankwerker bij Hendriks. De andere twee dagen is hij technisch gebouwbeheerder bij een christelijke organisatie. “Sinds een aantal jaar heeft de organisatie een eigen pand in Veenendaal. Ik wilde graag bijdragen aan de kerkmissie. Dat leek me het best te kunnen in de rol van technisch beheerder. Aan alle techniek in het gebouw – van piepende deur tot live-stream op internet- kan ik zo bijdragen. Als doener en diener past dat het beste bij mijn karakter.”

Als Leo vertelt over zijn geloof en geloofsbeleving straalt hij plezier uit. “Ik vind het prachtig om te zien hoe we ons ontwikkelen en onze missie wordt uitgedragen. Aan de online-cursussen die we geven, nemen maar liefst al 800-900 mensen deel. Ik ben blij dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen. Fijn dat Hendriks ook daarvoor de mogelijkheden biedt.”

Terug naar alle verhalen