“Hendriks biedt mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen”

“Voor mijn werk zit ik regelmatig in een hotel omdat op die manier veel reistijd wordt bespaard. Binnen Hendriks ruwbouw is er de ruimte voor mij om sowieso op woensdagavond bij mijn gezin te zijn, dat waardeer ik heel erg. Sterker nog, ik mag daarvoor zelfs iets eerder weg. Dat vind ik typisch Hendriks.” Aan het woord is Erik Bosma. We spreken hem terwijl hij onderweg is naar zijn volgende afspraak.

Communiceren en aansturen

Erik is uitvoerder bij Hendriks ruwbouw. In die rol is hij de man die het team aanstuurt dat op locatie de ruwbouw verzorgt. “Momenteel is dat bij BOLD Amsterdam, een appartementencomplex”, vertelt Erik. “Samen met het team moet ik ervoor zorgen dat een project goed wordt afgerond. Dat betekent dat je veel moet communiceren – vaak in andere talen – en uiteraard de nodige kennis van zaken moet hebben. Per slot van rekening zijn we wel actief in een bedrijfstak waar het allemaal om kennis en ervaring gaat. Daarnaast stuur ik het team aan en motiveer ik ze dagelijks om het maximale eruit te halen. Dankzij de tunnelgietbouw, waarin Hendriks ruwbouw gespecialiseerd is, zie je gaandeweg het resultaat ontstaan. Een mooi gezicht om zo’n appartementencomplex langzaam omhoog te zien rijzen.”

Ongekende mogelijkheden

Omdat Erik zichzelf verder wilde ontwikkelen als uitvoerder, stelde Hendriks voor om hiervoor een opleiding te doen. “Dat wilde ik maar al te graag. Ik vond het echt ongekend dat ze die mogelijkheid zomaar boden. Dat doet je goed en geeft je extra zelfvertrouwen”, licht Erik toe. “Na afronding van de studie bleek het echter lastig te zijn om het meewerken los te laten. Ik heb daar in het begin wel even moeite mee gehad.”

Inmiddels draait Erik als uitvoerder al weer wat jaartjes mee. Het communiceren, ook met buitenlandse medewerkers, gaat hem goed af. “De omgang met collega’s – op de bouw én op kantoor is uitstekend. Eens in de maand hebben we in Veenendaal teamoverleg en het is altijd goed om daar weer even met collega’s bij te praten en ervaringen uit te wisselen.”

En er is toch nog wel meer dan werk? Erik: “Absoluut! Ik heb dan wel een intensieve baan maar ook een druk sociaal leven. Daarnaast sport ik veel wat voor mij een perfecte ontspanning is. Ik geloof dat ik een perfecte balans tussen werk en privé heb gevonden.”

Terug naar alle verhalen