“Een leven lang leren: met kleine stapjes een stukje verder.”

Dat een baan en carrière niet altijd te voorspellen zijn, bewijst Barry Bloemendal. Na een MTS-opleiding leek hij klaar voor de techniek, maar werd uiteindelijk controller bij de Hendriks groep. “Die ontwikkeling heb ik ook te danken aan het bedrijf dat alle ruimte bood om die omslag te maken.”

Een gesprek met Barry komt vroeg of laat ook op zijn sport uit: korfbal. Al vanaf zijn achtste jaar is hij lid en bereikte op een goed moment de status van selectiespeler. Inmiddels is hij gestopt als actieve speler maar de betrokkenheid bij zijn club en zijn sport is nog steeds groot. Die betrokkenheid kenmerkt Barry.

Als MTS-er kwam Barry bij Hendriks binnen als technisch tekenaar. Al snel bleek er echter behoefte te bestaan aan een technisch administrateur. “Iemand die wat af weet van techniek en van administratie. Beide disciplines interesseerden me, maar mijn opleiding was technisch geweest. Ik ben toen begonnen aan een leven lang leren: steeds met kleine stapjes een stukje verder. Leren en werken gingen voor mij altijd goed samen. Door alles netjes in blokken te verdelen, kon ik het overzicht houden. Richting examens was het altijd wel een spannend spel om alles op tijd te beheersen, maar het is allemaal gelukt.” Genoeg van de studies? “Eigenlijk niet. Sterker nog: ik volg nog steeds een opleiding en probeer daarnaast anderen te helpen met hun opleiding.”

Opmerkelijk genoeg volgde Barry ook een opleiding tot sportmasseur. “Als je zelf op hoog niveau hebt gespeeld, weet je een goede verzorging op waarde in te schatten. Het leek me leuk om op die manier met de sport verbonden te blijven”, licht Barry toe. “Zorgen en verzorgen zijn verankerd in mijn persoonlijkheid. Ik help graag mensen – niet alleen op de sportvereniging maar ook op kantoor. Ik zie dat als onderdeel van mijn functie. Daarmee voel ik me ook een beetje eigenaar van een goed lopend team. Dat kenmerkt denk ik de Hendriks-medewerkers.”

Op de vraag of er dan nog ruimte is om af en toe zelf te sporten, antwoordt Barry lachend: “Natuurlijk niet meer zo intensief als vroeger, maar ik train nog wel altijd mee, ben actief met fitness en fiets dagelijks van huis naar mijn werk. Daarbij krijg ik vanuit het bedrijf alle vrijheid om de balans tussen werk en privé flexibel in te vullen. Dat vind ik alleen maar mooi meegenomen!”

Terug naar alle verhalen