“Een leuk team met plezier in het werk”

“Het is niet vanzelfsprekend dat je kunt doen wat je wilt. Maar wát je doet, doe je voor jezelf en daar moet je dan ook zoveel mogelijk uithalen.” Woorden die passen als een maatpak bij Suad Aaden, een ambitieuze dame die haar draai vond in de bouw.

Op het moment dat we Suad spreken, is ze zo’n 5 maanden in dienst bij Hendriks stalen bekistingtechniek als engineer. Als ze gevraagd wordt hoe ze in de bouwsector terecht is gekomen, antwoordt ze spontaan: “Al van jongs af aan had ik een passie voor techniek. Ik leek alleen voorbestemd voor een functie in de zorg. Ik had geen voorbeeld en wist niet of ik in de techniek wel m’n draai zou kunnen vinden. Mijn ouders overtuigde me om toch de stap te zetten. Ze stimuleerden me om alles uit het leven te halen en m’n doelen te bereiken. Daar ben ik hen dankbaar voor.”

Volop ontplooiingsmogelijkheden

Suad studeerde Architectural & Construction Engineering. Na het behalen van haar diploma kwam ze terecht bij Hendriks. Daar viel ze met haar neus in de boter: “Ik kende de tekenprogramma’s en wist snel m’n weg te vinden tussen collega’s. We zijn een leuk team dat veel plezier heeft in het werk en tegelijkertijd serieus bezig is. Je bent namelijk voor aannemers het aanspreekpunt en je moet met uiteenlopende mensen en complexe projecten kunnen omgaan. Er zit daarom altijd wel een uitdaging in het vinden van de juiste oplossing. Hendriks biedt mij een grote mate van zelfstandigheid. Bovendien krijg ik hier volop ontplooiingsmogelijkheden. Hendriks geeft je volop de ruimte om je eigen kwaliteiten te ontwikkelen.” Op de vraag of ze daarmee haar doelen heeft bereikt, antwoordt ze resoluut: “Ik wil mezelf helemaal kunnen ontplooien en zal de nodige stappen zetten om me verder te ontwikkelen”.

Werken in teamverband

“Toch wil ik ooit nog in de toekomst een PhD diploma halen. Ik vond het alleen belangrijker om eerst ervaring op te doen. Een diploma kan je altijd nog halen naast je werk– ’s avonds of in het weekend – maar werkervaring moet je opbouwen . Bovendien leer ik hier dagelijks wat het is om in een team te werken. Je hebt elkaar nodig en je weet wat je aan elkaar hebt. Dat schept een plezierige sfeer waarin iedereen elkaar helpt. Zeer respectvol”, vervolgt ze.

Voor altijd het hart verknocht aan Veenendaal? “Ik sta te trappelen om internationaal aan de slag te gaan bij Hendriks. En bovendien reis ik graag”, voegt ze er glimlachend aan toe.

Terug naar alle verhalen