Sales Engineer

Heb jij al enige ervaring in de metaalsector en weet jij hoe het er aan toe gaat in een productieomgeving? Bij ons krijg jij de kans om jezelf verder te ontwikkelen bij een stabiel en gerenommeerd bedrijf.

Door jouw bijdrage zijn wij in staat om zo efficiënt mogelijk ons werk te kunnen doen, namelijk de productie van prefab stalen mallen voor de betonindustrie en stalen bekistingen van infrastructurele klant specifieke projecten. Jij ziet het ontwerpen van speciaal bekisting en dit uitwerken tot een overzichtelijke begroting met bijhorende offertetekeningen als een uitdaging waarin jij jouw creativiteit ten volle kan benutten. Op basis van tekeningen welke beschikbaar zijn gesteld door de klant ga jij aan de slag. Je maakt ontwerptekeningen en je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de kostprijs calculaties. Vervolgens is ook het opstellen en beoordelen van aanvragen en offertes onderdeel van jouw takenpakket. Omdat jij een belangrijke schakel bent tussen sales en engineering, neem je deel aan de verkoopvergaderingen.

Wat vragen wij van jou?

Je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie in een productie omgeving in de metaalbranche. Daarnaast vragen we;

  • minimaal een MBO opleiding richting Werktuigbouwkunde afgerond;
  • kennis van en ervaring met 3D tekenpakketten;
  • sterke focus op kwaliteit;
  • dat je flexibel genoeg bent om te werken in een dynamische omgeving;
  • dat je prettig en open in je communicatie bent;
  • een proactieve werkhouding;
  • je werkt gestructureerd en nauwkeurig.

Wat hebben wij te bieden?

Ten eerste bieden wij een uitdagende en creatieve functie als Engineer bij een gerenommeerd en stabiel bedrijf. Salaris wordt bepaald op basis van kennis en ervaring, je verdient bij ons wat je waard bent.

Binnen de Hendriks groep is veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Wij geloven in de kracht van een fit lijf en een flexibele geest.  Zo bieden wij onder andere programma’s om gezondheid & vitaliteit te bevorderen. Daarnaast bieden wij een prima pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Waar kom je te werken?

Hendriks precon is een gerenommeerde partner in het ontwerpen en leveren van stalen prefab mallen voor enerzijds de beton verwerkende industrie en anderzijds infrastructurele werken. Buiten de prefab mallen leveren wij een totaalpakket aan aanvullende voorzieningen en diensten op het gebied van veiligheid, advies en begeleiding van het voor- en uitvoeringstraject. Hendriks precon is een projectorganisatie met een informele en professionele cultuur.


Ons probleemoplossend vermogen en hoogstaande technische kennis zijn de voornaamste redenen waarom wij al vele jaren als de specialist op ons vakgebied worden gezien. Samen met onze afnemers zoeken wij naar een optimale inzet van onze prefab mallen waarbij rendement, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Wij produceren zowel voor opdrachtgevers in Nederland als ver daarbuiten.
Bij Hendriks precon werken in totaal 70 medewerkers, verdeeld over de afdelingen verkoop, engineering, productie en montage.

Jouw collega aan het woord:

Ben jij benieuwd hoe het is om in de rol van engineer aan de slag te gaan bij Hendriks precon? Wij hebben aan Ronald Molendijk gevraagd hoe het is om je loopbaan bij ons te starten:

“Hendriks precon is een veelzijdig bedrijf waar ik elke dag mijn kennis vergroot door de verschillende technieken, zoals pneumatiek, hydrauliek en het construeren in staal.

Binnen ons bedrijf zit je dicht op de productie en je ziet wat je daadwerkelijk tekent groeien in de werkplaats. Wij kunnen dan ook echt elke vorm produceren met een stalen mal, die tevens veel duurzamer is dan een houten bekisting. Hendriks precon staat vooraan bij de nieuwste bouwmethodes van onze klanten. Wij bieden altijd de beste oplossing voor elke gewenste vorm en in welke opstelling dan ook!

Een project waar ik echt trots op ben is de landingsplatform-mal, die wordt gebruikt voor windmolens op zee. Door de hoge complexiteit, grote afmetingen  en kleine toleranties van de betonvorm was dit een enorme uitdaging. Ik ben dan ook zeer trots op mede deelname aan het grote succes hiervan.

Ook qua innovatie staan we zeker niet stil, ruim een jaar geleden is er bij Hendriks precon een lasrobot aangeschaft voor het produceren van seriewerk. Deze robot gaat zeker zorgen voor de waarborging van de kwaliteit. Deze lasrobot speelt een grote rol bij de specifieke wensen van de klanten en zorgt voor kortere levertijden voor bijvoorbeeld instort-frames die vaak gebruikt worden voor voorgespannen liggers.

Het team van onze tekenkamer wordt steeds jonger. De informele toegankelijke sfeer zorgt voor korte lijnen en een fijne samenwerking. Iedereen staat open voor nieuwe ideeën en hier wordt op een goede en open manier over gediscussieerd. Mijn toekomst ligt zeker bij Hendriks precon. Ik wil dan ook graag in de toekomst als projectleider aan de slag om meer klantencontact, controle en meer verantwoordelijkheid te krijgen van begin tot einde van een project.”
Ronald Molendijk.

Interesse? Marc Zweers, onze recruiter, is jouw contactpersoon!

Wil jij meer weten over deze functie of wil je reageren? We nodigen je van harte uit om eens vrijblijvend contact op te nemen met Marc Zweers. Dit is mogelijk via m.zweers@hendriks-groep.nl of telefonisch op 06-28171346.

Terug naar alle vacatures Solliciteer direct